Si predstavljate, da bi leta 1944, sicer že proti koncu propada III. Rajha, uspel atentat v Volčjem Brlogu?

 

Kaj bi se zgodilo, če ne bi eden izmed udeležencev sestanka kamor je prišel tudi Hitler, premaknil torbo z eksplozivno napravo neposredno za nogo mize, ki je sicer ob uspešni eksploziji zaščitila Hitlerja pred šrapneli in udarnim valom eksploziva?

 

Nedvomno bi se II. Svetovna vojna končala prej, kot se je. Nedvomno bi bilo mnogo manj žrtev, ki so jih nacisti še pobili v zadnjih mesecih vojne. Nedvomno bi bilo tudi manj žrtev med nemškim prebivalstvom, ko so jih v zadnjih mesecih vojne Zavezniki zasuli z letalskimi granatami.

 

SKRIVNA NEMČIJA

 

Založnik o knjigi

 

Skrivna Nemčija je bilo ime tajne lože, s katero je leta 1944 poveljnik tretjega rajha Claus von Stauffenberg načrtoval likvidacijo firerja, pa tudi naslov pesmi Stefana Georgeja, ezoteričnega maga in voditelja skupnosti, ki ji je v mladosti pripadal Stauffenberg. Knjiga trdi, da vzvodi, ki so gnali protagonista v dejanje, niso bili politične, temveč moralne narave – ubiti Hitlerja je bila zanj moralna nujnost. Če bi mu uspelo, bi postal nemški de Gaulle, rešitelj narodove duše.


MICHAEL BAIGENT in RICHARD LEIGH
 sestavljata uspešno pisateljsko-zgodovinsko navezo, ki problematizira spološno sprejete ‘resnice’. Baigent se je rodil leta 1948 na Novi Zelandiji, diplomiral je iz psihologije in od leta 1976 živi v Angliji. Richard Leigh je študiral na Univerzi Tufts v Bostonu, na Univerzi v Chicagu in na Državni univerzi New York v Stony Brooku. Skupaj sta napisala že več knjig, med njimi Sveta kri in sveti gral, Zgodba o kumranskih rokopisih, Tempelj in roža; Michael Baigent pa je napisal tudi delo Dokumenti o Jezusu, ki je v slovenskem prevodu prav tako izšlo pri založbi Učila International.

 

Moj komentar

 

Priznam, da sem že malo pozabil vsebino knjige, ki sem jo prebral pred parimi leti. Bistveni poudarek knjige je »ZAROTA« oziroma poskus uboja ADOLFA HITLERJA med sestankom v VOLČJEM BRLOGU.

 

«ZAROTO« je leta 1944 vodil poveljnik tretjega rajha Claus von Stauffenberg…ki si je zelo prizadeval spraviti HITLERJA pod rušo in tako rešiti svet pred njegovim terorjem. N a žalost mu to NI USPELO.

 

Na podlagi KNJIGE je nastal FILM, kjer je glavno vlogo odigral odlični TOM CRUISE in sicer film z naslovom «OPERACIJA VALIKIRA«….

 

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 7