Maloprej sem prebral članek na internetnem portalu Žurnal24 o tem, kaj storiti, če na bankomatu slučajno naletiš na denar, ki ga je neka raztresena oseba pozabila vzeti iz bankomata.

 

Ob tem sem se spomnil dogodka, ko se je to pripetilo meni. Ampak nisem bil v vlogi »žrtve«, temveč sem bil v vlogi »poštenjakarja«.

 

Gre za dogodek, ki se je pripetil pred cca 5-timi leti, ko sem se ustavil pri "najdražjemu sosedu" v Ljubljani in ker nisem imel gotovine sem se odločil, da stopim še do bližnjega bankomata, ki se je nahajal na isti stavbi kot trgovina.

 

Hotel sem vstaviti bančno kartico, ko opazim, da se v reži, od koder pride ven denar, nahaja kupček denarja. Sedaj se točno ne spomin za kakšno količino denarja se je šlo, zagotovo pa je bilo nekaj čez 100 EUR.

 

 Ker sem bi vzgojen v pošteni družini in nikoli in nikdar nisem ničesar ukradel ali si prilastninil, pa ne vem ali sem zaradi tega poštenjakar ali bedak, sem se odločil, da poberem denar iz bankomata in grem v bližnjo trgovino povprašat ali je kdo o trgovcev ali strank slučajno pozabil denar v bankomatu.

 

Pristopil se k trgovki, gospej srednjih let in ji razložil situacijo. Malo je povpraša naokoli, vendar se nihče ni javil.

 

Odločil sem se, da ji dam ta denar in da če se slučajno najde lastnik tega denarja, da mu le-tega izroči.

 

Trgovka je pospravila denar in ga odnesla v zadnje, skladišče prostore.

 

Tako sem opravil svojo dolžnost.

 

Čez nekaj dni se šel to trgovko povprašat ali se je našel lastnik denarja, pa mi je odvrnila, da je denar predala poslovodkinji in da se do sedaj še nihče ni pojavil.

 

Kaj se je zgodilo s tem denarje nisem več spraševal in tudi, če si ga je kdo prilastninil, naj mu ga »bog požegna«.

 

POŠTENJE VELJA? JA VELJA!

 

Pa tudi "ČISTA VEST"  ti pusti lepo spati.

Na žalost pa ne najdem čiste vesti pri različnih pravnomočno obsojenih tajkunih in pravnomočnih lopovih kot so Hilda, Boško, Ivan, Bine, Medo in ostali. Ali oni imajo "ČISTO VEST"? Ali imajo "ČISTO VEST", čeprav so UNIČILI veliko življenj? Ali oni lahko spijo?

Najbrž lahko!!! Ker NIMAJO VESTI!!!

Nikoli ne veš, kdaj se to lahko tudi tebi zgodi in vsak sam ve, da bi bil poštenemu najditelju zelo hvaležen, če bi našel tvoj izgubljeni denar.

 

Sem pa prepričan, da so najbolj pošteni najditelji tisti, ki živijo na minimalcu in se komaj zrivajo skozi življenje in bi jim ta denar še kako prav prišel.

 

Na žalost pa »naši tajkuni«, lopovi, nepridipravi in veliki »lastninarji« ne gledajo na druge ljudi, ampak samo na SEBE!

 

Jaz vedno rečem : »VSAK DELA PO SVOJI VESTI!!!«

mike1968 - POŠTENOST VELJA?

Maloprej sem prebral članek na internetnem portalu Žurnal24 o tem, kaj storit