Tako, pa smo pri zadnjem pismu, ki sem jih redno, vsaj 2 x ali 3 x dobivala na mizi, ko sem se po »prepiru« zbudil in prišel v kuhinjo.

 

Na žalost sem teh pisem spravil zelo malo (5), ker bi bilo zanimivo prebrati še ostale, ki so mnogi izmed njih še mnogo bolj besedno ostri.

 

Situacija:

 

V tem pismu gre v bistvu za neka »navodila«, kaj naj postorim tega dne in seveda nekaj  »opazk«, brez katerih pač skoraj nikoli ni šlo.

 

 

PISMO 5:

Mike

 

»Naredi si makarone s salamo! Poglej k destilirani vodi, v kozarčku je voda in lahko bi se popilo po polnilcu za kamero, sploh pri nas, ko smo eni tako štorasti (opomba – s tem je mislila mene). Da ne vidim več tehničnih predmetov pri vodi!!! Dost mam vseh teh oslarij!  Kam naj daš, si spraševal! Kam! Zakaj imaš torbo? Zato, da vse spraviš vanjo!!!  Vzami se v roke. Mike gredo nama zadnje minute. Nimam ne volje, ne moči. Zdaj je vse na tebi! Ne hecam se Mike. Preveč se je spet zgodilo v 48-tih urah. Nisem več zmožna prenašati. Če boš zvečer pred nama doma, malo stepi kovtre in spravi stvari s poti.

 

KISS   ……(hči) in …… (bivša žena)

 

  • PROSIM, ČE OBESIŠ OPRANO PERILO IN POBERI SUHO

  • PROSIM, ČE POKLIČEŠ NA …..(kraj), TAKOJ KO PRIDEŠ DOMOV.

     

    PAZI NA PRT SO ŽE ZAREZE – (PUŠČICA – OBRNI)

     

    Ura 11.20. «.Zdaj se spravljava na ….(kraj). Pokliči, ko prideš domov vzela sem kapljice za srce in živce in sem malo bolje. Poglej kaj je napisala …..(hči) za vse 3 obdarovalce! Fora, ha?

     

    Pridna je bila. Upam, da se te bo prejšnja stran (pisma) prijela in da boš začel spravljati stvari na pravo mesto. Kaj bom pa jaz napisala dedku Mrazu, si pa lahko samo misliš!

     

    Res ne bi rada vlekla potez, zaradi katerih bi vsi trpeli, saj te imava s …..(hči) neizmerno radi. Ampak sploh ne pridem k sebi od včeraj. Ne vem kdaj me boš potolažil. Ne razumem, ko vidiš, da trpim, da ničesar ne storiš! No zdaj pa morava iti. Pokliči na …..(kraj)!

     

    ……..(bivša žena)

     

    Ob vsem tem je težko kaj dodati. O mojem propadlem zakonu sem že veliko pisal in ne bom več utrujal.

     

    Kot sem že dejal si s tem tudi zdravim ranjeno dušo, ki najbrž nikoli ne bo ozdravela.

     

     

     

    Vsaka podobnost z resničnimi osebami in dejanji je zgolj naključna!