Po razpadu Sovjetske zveze je Abramovič je odlično izkoristil prva leta »lastninskega prestrukturiranja« bivše države sovjetskih republik z dobrim poznavanjem zadev, odličnimi zvezami v politiki in v gospodarstvu in z odlično iznajdljivostjo.

 

Bil je ob pravem času na pravem mestu in dobil milijarde Eurov premoženja.

 

ROMAN ABRAMOVIČ -   DOMINIC MIDGLEY  

 

Založnik o knjigi

Roman Abramovič, milijarder in lastnik nogometnega kluba Chelsea, ki je bil sirota brez prebite pare, je vstal iz pepela Sovjetske zveze in postal eden najbogatejših in najvplivnejših ljudi na svetu. Njegova osupljiva zgodba je bila zavita v skrivnost – vse doslej.

Knjiga se od drugih knjig razlikuje v prizadevanju obeh avtorjev, da bi odkrila Abramičevo resnično identiteto. Intervjuji s številnimi viri od Moskve do Londona, z njegovimi prijatelji iz otroštva, sosedi in učitelji v Rusiji, omogočajo izviren pogled na izjemnega človeka, dostop do ljudi, kot je Berezovski, njegov nekdanji mentor, pa razkriva podobo zvitega poslovneža in dovršenega politika.



Avtorja sta preiskala vse vidike Abramovičevega življenja: vzgojo, ki je začrtala njegove temelje, ženske, ki so ga izoblikovale, prijateljstva, ki so mu odprla vrata v Kremelj, posle, s katerimi je v dobrem desetletju zaslužil bogastvo, več kot 5,7 milijarde funtov, in nakupovalno mrzlico v nogometu, zaradi katere je postal poznan vsem Britancem.

 

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 7