Ta vikend je bil zelo pester saj so se končali trije resničnostni šovi. V petek se je zaključil eden najrazburljivejših šovov vseh časov pri nas KMETIJA NOV ZAČETEK, v soboto se je končal drugi šov GOSTILNA IŠČE ŠEFA, ki pa se je nekje v sredini spremenil v nekakšen BIG BROTHER ŠOV o katerem sem pisal že v zapisu

(http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/153824/gostilna-sef-vajenka-big-brother-). Zadnji šov pa se je končal včeraj in sicer SLOVENIJA IMA TALENT, kateremu pa sem tudi namenil nekaj besed v zapisu (http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/154636/ce-ne-pojes-nisi-talent-po-slovensko).

 

Odločil sem se, da podam KONČNI KOMENTAR za vse tri šove.

 

Lahko rečem, da se je prvi šov, KMETIJA NOV ZAČETEK, končal nekako po pričakovanjih.

Nekako grenak priokus nam je prinesla le odločitev tako imenovane POROTE, ki je, vsaj pri treh porotnikih potekala v skladu z njihovim načrtom in z obljubami, ki so jih dali, pri drugi trojici pa je svoje mnenje tik pred zdajci spremenil BOJAN, ki se je odločil zavarovati FAKIJA in ni nominiral MIHA, do katerega je gojil zamero, ker ga je v dvoboju vrgel v vodo.

 

Ker je zato prišlo do neodločenega izzida in s tem je »ŽRTVENO JAGNJE« postal BRUNO, je sledil dvoboj med BRUNOM in FAKIJEM za obstoj oziroma za uvrstitev v FINALE.

 

Ali je bila to pravična in poštena odločitev? Ja lahko rečem, da ja. Lahko pa bi seveda izbrali 7 POROTNIKOV in bi se s tem izognili neodločenemu izzidu.

Sledilo je glasovanje gledalcev, ki so odločali med FRANCEM, MIHOM in FAKIJEM glede uvrstitve v FINALE, kjer je PLANET TV po vsej verjetnosti dobil dovolj denarja za zmagovalca (najmanj 50.000 EUR) in je na koncu sta si VELIKO FINALE priglasovala FRANCI IN FAKI.

Priznam, da nisem gledal VELIKEGA FINALA oziroma sem dogajanje samo preletel.

V dvoboju je zasluženo zmagal FAHRUDIN, za prijatelje FAKI, tako da o tem ni dvoma.

V soboto pa se je zaključil drugi resničnostni šov GOSTILNA IŠČE ŠEFA, v katerem so tekmovali najboljši kuharji. Šov je trajal skoraj 15 tednov in že na začetku mi nekako ni bil všeč sam koncept oddaje, o katerem sem že izrazil svoje mnenje v zapisu, ki sem ga že omenil.

 

Že na začetku smo videli malo kuhanja, mnogo manj kot v prejšnjih šovih GOSTILNE, potem pa so nekaj tednov nazaj v šov prišle tako imenovane POMOČNICE in šov se je še bolj »SPRIDIL«, saj je postal nekakšen GOSTILNIŠKI BIG BROTHER.

 

V vsaki epizodi smo lahko najmanj pol šova gledali BIG BROTHER šov v hiši, kjer so bivali tekmovalci in njihove pomočnice, kuhali pa so še manj kot prej.

 

Šokiralo me je, da je bila gostilna, vsaj tako je biklo videti, zadnje tedne odprta samo kakšen dan ali dva na teden, kar je bilo popolnoma drugače kot v prejšnjih sezonah GOSTILNE.

 

Zakaj tak koncept? Nimam pojma.

 

Mislil, da se je s tem konceptom gledanost tega šova močno zmanjšala in padla daleč pod nivo KMETIJE NOV ZAČETEK.

 

Ne vem kdo se je spomnil teh POMOČNIC, ker praktično ni bilo nič od njih, med tekmovalce pa so vnesle samo ZMEDO in to se ja najbolj poznalo MIŠU, ki je padel pod njihov vpliv in postal je zmeden (mogoče zaradi povišanih hormonov) in je zelo nazadoval, čemur je sledil izpad iz boja za 100.000 EUR.

 

Sam sem po prihodu POMOČNIC zelo težko gledal te oddaje in sem si ogledal samo odlomke, ko so TEKMOVALCI KUHALI in tekmovali med sabo.

 

Za mene je bil od samega začetka največji favorit TOMAŠ, ki je na koncu tudi zasluženo zmagal.

 

ŽAN se je po zaslugi velike zunanje podpore »privlekel« celo med TOP 3, ki je po mojem mnenju ni zaslužil, čeprav se je pri svojih 19tih letih zelo trudil.

 

Zelo me je začudilo to glasovanje VELIKIH ŠEFOV, ki so vsakemu dali samo točko, čeprav je bil ŽAN za najmanj 2 ali 3 razreda slabši od obeh.

 

Tako so odločali dvoboji v katerih pa se je pokazalo, da ŽAN ni imel možnosti za zmago, čeprav je na koncu o finalistih vseeno odločal BINE.

 

Odločil se je pošteno.

 

O samem konceptu oddaje sem pisal že v omenjenem zapisu in odločanje o zmagovalcih posameznih izzivih in o posameznih jedeh na podlagi ocen, ki so jih dali »pristranski« gostje, je bilo po domače rečeno NEUMNO in NEPOŠTENO, saj dati npr. za PIZZO 120 EUR…….

 

No včeraj pa se je zaključil še zadnji šov in to je SLOVENIJA IMA TALENT.

 

Tudi o tem sem že pisal, kar si lahko pogledate v zgornji povezavi.

 

V VELIKEM FINALU je bilo 9 PEVSKIH TOČK in 1 sama PLESNA TOČKA.

 

Na moje veliko zadovoljstvo je na koncu zmagala PLESNA TOČKA in mladi JERNEJ je pokazal, da se tudi s plesno točko lahko zmaga, saj naj bi bila oddaja namenjena vsem talentom ne le pevskim talentom.

Tudi nekaj pevskih točk je bilo zelo dobrih.

 

Nastopi opernih pevcev mi ni bilo všeč, pa ne da mi Opera ni všeč, ampak misli, da to pač ne sodi na TALENTE.

 

Preveč je bilo tudi nekih zamorjenih skladb, predvsem pevk. Sta me pa navdušila Miha in Nejc in mladi pevec Žan.

 

Najbolj trapast oziroma neumen nastop pa je bil nastop ljudskih pevk in Mare. Mislim, da to vseeno ne sodi v VELIKI FINALE. Vse spoštovanje do njih, ampak to pač ni neki TELENT in zaradi njih oziroma zaradi komisije je finale zamudil kakšen drugi mladi talent.

 

Najbolj me pa je razočarala ZALA. Zelo simpatično, navihano in prisrčno dekle, ki me je navdušilo s svojim prešernim smehom me je razočarala s svojo priredbo uspešnico Queenov, Bohemiam Rhapsody.

 

Ne vem če je bila to dobra izbira pesmi, ker Zalo ni pokazalo v pravi luči.  Meni pač ni bilo všeč.

 

Sedaj pa bomo spet čakali na nove šove in uživali ob njih in tudi kaj pokomentirali.

 

SREČNO!