Z mojo drago sva si v živo na internetu ogledala skok z roba neba pred malo več kot tremi leti. Oba sva bila zelo impresionirana. Med vrtenjem sva zadrževala dih, ampak na srečo se je vse dobro končalo.

Impresionirala me je tudi njegova nadnaravna volja do uspeha.

Med pripravami je imel nekaj slabih trenutkov oziroma domotožja, ko je skoraj pred koncem priprav čez noč odletel domov v rodno Avstrijo, si nabral nekaj moči in odletel nazaj, da naredi svoje do konca.

Po dobrih treh letih pa smo vsi skupaj že kar malo pozabili na njegov vrhunski dosežek.

Založba Felix o knjigi:

Felix Baumgartner je bil star šestnajst let, ko se je začel ukvarjati s padalstvom. V devetdesetih letih je odkril base padalstvo in odtlej spektakularno skakal z mostov, stavb in spomenikov. Leta 1997 je bil svetovni prvak v base padalstvu. Leta 1999 je skočil s Kristusovega kipa v Riu de Janeiru in s tedaj najvišje stavbe na svetu, Petronasovih dvojčkov v Kuala Lumpurju. Leta 2003 je kot prvi človek s krili iz ogljikovih vlaken na hrbtu preletel Rokavski preliv. Svojo športno kariero pa je kronal s skokom iz vesoljske kapsule in z njim postavil tri svetovne rekorde – najhitrejši prosti pad človeka, najdaljši pad in največja višina skoka.

Kaj doživlja človek, ki z nadzvočno hitrostjo z glavo navzdol pada proti Zemlji? Kaj žene izjemnega športnika v vedno nove podvige? Kateri so bili najbolj kritični trenutki misije Red Bull Stratos? »Kralj neba« v knjigi opisuje svojo vznemirljivo pot na vrh, spominja se doživetij s svojim prvim učiteljem base padalstva, ki ga je obvaroval pred gotovo smrtjo in upravičeno zahteval, da se je za base padalstvo odpovedal službi, denarju in dekletu. Pripoveduje o prevarah in skrivalnicah, povezanih s svojimi prvimi, večinoma ilegalnimi skoki, in pojasnjuje, zakaj je bilo vprašanje sloga zanj že od nekdaj enako pomembno kot še nikoli videni športni dosežki.

 

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8