Zopet se vračamo k dobremu staremu detektivu dr. Alexu Crossu in smo že pri knjigi številka 9. Napetost ne popušča. Z vsako novo knjigo se zdi, da je še boljša od prejšnje.

 

Založnik o knjigi


Alex Cross: potem ko je zapustil washingtonsko policijo, začne z delom v FBI-ju. Čeprav naj bi se sprva nekaj mesecev le uvajal v zapleteni sistem Urada, ga zaradi njegovih izkušenj nemudoma dodelijo zapletenemu primeru. V državi namreč že nekaj časa izginjajo lepe ženske, ki jih prodajajo v suženjstvo petičnim kupcem.

Kdo se boji zlobnega Volka? Prav vsi! In za to imajo presneto dober razlog! Volk je brezobzirni ruski gangster, novi kralj organiziranega kriminala, ki mu nihče ne more do živega. Ali morda prav on stoji za ugrabitvami?



Zapleti doma in v službi: Alexovo zasebno življenje razburka njegova nekdanja zaročenka Christine Johnson, saj želi prevzeti skrbništvo nad malim Alexom. Poleg tega mu neposredni nadrejeni v FBI-ju nagajajo zaradi njegovega slovesa in privilegiranosti, kar Crossa spravlja ob živce.



Cross vzame vajeti v svoje roke: kljub oviram se Cross poda za nevarnim plenilcem brez imena in obraza. Mu ga bo uspelo zgrabiti?

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8