Še ena knjiga Simona Becketta. ki pa je precej drugačna od preostalih oziroma prejšnjih štirih. Na zadnji platnici knjige je kratka vsebina, ki napoveduje psihološko srhljivko. Lahko rečem da sem bil kar malo  razočaran, glede na prejšnje knjige Simona Becketta, ki so bile res prave srhljivke in kjer je glavni junak forenzični strokovnjak David Hunter.

 

Prvih 280 strani od 318 je kot neki roman, ki opisuje dogajanje na neki kmetiji na Francoskem podeželju , kjer živi možakar z dvema hčerama in vnukom. K njim pride skrivnostni Anglež,ki se ujame v past za živali. Počasi okreva in prične delati na kmetiji.

 

Šele zadnjih 20 do 30 strani se prične zgodba odvijat, vendar niti sledu o psihološkem trilerju oziroma srhljivki.

 

 Založnik o knjigi pa pravi:

Mlad Anglež se znajde na odmaknjeni kmetiji na francoskem podeželju. Ni znano, kako in zakaj se je znašel tukaj, vendar je jasno, da mladenič nekaj skriva. Tudi čemerni in negostoljubni gospodar posestva, stari Arnaud, ni ravno videti nedolžen

Medtem pa se njegovi hčerki vsaka na svoj način trudita, da bi pritegnili fantovo pozornost.

Zgodba iz Francije se prepleta s pripovedjo iz preteklosti v Londonu, ki postopoma razkriva srh vzbujajoče dogajanje: priložnostni poklici, nekdanje dekle, mamilarska združba in … Kri na dlaneh, ki se pojavlja še v sanjah.

 

Simon Beckett je svetovno znani avtor kriminalnih romanov in večkratni nominiranec za literarne nagrade. Njegova dela so prevedena v več svetovnih jezikov. V slovenščino smo imeli doslej prevedena štiri njegova dela, Skrivnostno jezero je že peto.

 

Kriminalka, ob kateri vam bo nedvomno razbijalo srce.

 

  

OCENA: od 1 do 10 = 6