Še ena odlična knjiga Jamesa Pattersona, ki govori o detektivu Alexu Crossu. Alexa na piko vzame morilec, ki so mu pred leti, v spopadu Policije in nekega kriminalca, ubili hčerko.

 

Zopet je v zadevo vpletena Alexova družina in sicer njegova posvojenka, ki se še vedno bori z neusmiljeno preteklostjo, oziroma z drogami. Med provokacijo se Alex znajde v suspenzu, čeprav je hkrati tudi v lovu na morilce mladih deklet in mladih moških.

 

Založnik o knjigi:

Plastični kirurg Elijah Creem je zelo cenjen zdravnik, vendar se rad predaja razuzdanim zabavam in nočnemu življenju z mladoletnimi eksotičnimi plesalkami, kjer ne manjka niti drog niti alkohola in seksa. 

 

Toda dr. Alex Cross nima časa za Creema, saj mora rešiti tri nepričakovane, a podobne umore: najprej v nekem avtu najdejo umorjeno mlado lepotico, naslednja mrtva visi na vrvi z okna šestega nadstropja stanovanjske zgradbe.

 

Ko najdejo še tretje deloma iznakaženo žensko truplo, napoči čas za hitro akcijo.- A medtem ko dr. Alex Cross raziskuje te tri primere, niti ne opazi, da ga nekdo drug zavzeto preučuje.

 

OCENA: od 1 do 10 = 8