Alexander Soderberg je še en švedski pisatelj, ki osvaja svet z odličnimi kriminalnimi zgodbami iz švedskega podzemlja.

Gre za prvo knjigo iz trilogije o medicinski sestri Sophii Brinkmann, ki nenadejano vstopi v kriminalno podzemlje Hectorja Guzmana (ki nima nobene povezave z zloglasnim šefom mehiškega kartela El Chapo Guzmanom), močnega igralca švedskega podzemlja, ki pristane ranjen v bolnišnici, kjer je zaposlana Sophia.

Res super knjiga. 600 strani super branja. Biti pa moraš povsem zbran, ker je ogromno likov ter švedskih in španskih imen. Vse zgodbe se prepletajo, tako, da   lahko vidimo pogled iz vseh perspektiv, vseh udeležencev zgodbe.

Čakam nadaljevanje……..

 

Založnik o knjigi

 

Sophie Brinkmann, medicinska sestra in mati samohranilka, živi mirno življenje v predmestju Stockholma. Potem pa se v njenem življenju kot strela z jasnega pojavi Hector Guzman in jo omreži s tihim šarmom in očarljivim nasmeškom. A Sophie se kmalu zave, da se za njegovo prijetno zunanjostjo skriva nekaj zloveščega. Hector je šef mednarodne kriminalne združbe, ki je v vojni z ri­valsko organizacijo. Še preden Sophie prav dojame razsežnosti tega nevarnega sveta, se ji življenje postavi na glavo. Nikomur več ne more zaupati. Znajde se v središču vojne med španskimi preprodajalci, nemškimi gangsterji in ruskimi plačanci. Kako se bo izvlekla iz te smrtonosne igre, kjer se nikoli ne ve, kdo je do­ber in kdo slab, kdo podkupljiv in kdo hladnokrven morilec?

  

OCENA: od 1 do 10 = 8