Kljub preiskovalk umorov se zopet vrača. Še ena odlična knjiga Jamesa Pettersona. Knjiga je vseskozi napeta in na koncu se ti zdi, da bo prehitro konec. Vzporedno tečejo tri zgodbe, ki so med seboj povezane, oziroma so v njih vpletene znane iz kluba preiskovalk umorov.

 

Prebrana praktično v enem dnevu.

Založnik o knjigi:

Detektivka Lindsay Boxer in njena prijateljica, doktorica Claire Washburn, vodja sanfranciške sodne medicine, naletita na nenavadno prometno nesrečo: v razbitem avtomobilu je trupli raztrgala eksplozija. Kmalu se izkaže, da ne gre za nesrečo, pač pa za namerno podtaknjeno bombo, ki sta jo žrtvi nevede zaužili v eni od restavracij s hitro hrano. Direktor podjetja se sprva izmika, kmalu pa prizna, da ga izsiljujejo. Vendar se morilec-bombaš ne zadovolji samo z denarjem … Ubijanje mu je v užitek! In kljub vedno večjim vsotam, ki jih zvito izterja izsiljevalec, ne da bi ga pri tem ujeli, se pojavljajo nove žrtve.

Lindsay je pred prebrisanim morilcem povsem nemočna. Kako ga izslediti v ogromnem podjetju, kjer vsi zatrjujejo, da so zadovoljni z delom, ki ga opravljajo, pa tudi s plačilom, ki ga za to dobijo? Kako naj sploh razmišlja, ko pa je njena prijateljica Yuki medtem ujeta na veliki križarski ladji, ki so jo na drugem koncu sveta zajeli teroristi? Za nameček pa novinarka Cindy izve, da se je v San Francisco vrnila psihopatska morilka Mackie Morales, ki še ni poravnala računov z Lindsay …

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8