Novo ime odličnih kriminalnih romanov o kriminalističnem inšpektorju Tomu Thornu. Prva knjiga predstavlja odlično zgodbo in nas popelje v neznani svet sindroma vklenjenosti, ko se človek zaveda svoje okolice, ampak enostavno ne more reagirati, ker je njegovo telo popolnoma negibno.

 

(http://www.24ur.com/novice/svet/ker-zivi-v-trpljenju-in-sramoti-zeli-umreti-a-ne-sme.html )

Založnik o knjigi:

 Alison Willetts je preživela možgansko kap, namerno izzvano z zahtevnim posegom pritiskanja določenih točk na glavi in vratu. Zdaj vidi, sliši in čuti ter se zaveda vsega, kar se dogaja okoli nje, vendar je popolnoma negibna in se ne more sporazumevati. Njeno stanje se strokovno imenuje sindrom vklenjenosti. Policija verjame, da je morilec naredil svojo prvo napako, ko je Alison Willetts pustil živeti.

Kriminalistični inšpektor Tom Thorne pa odkrije grozljivo resnico – Alison ni napaka, napake so bile tri umorjene žrtve. Thorne takoj uvidi, da morilca ne bo ujel z utečenim postopkom, a ker svojega glavnega osumljenca, anestezista Jeremyja Bishopa, obdolži le na podlagi nagonskega občutka in posrednih dokazov, njegovo preganjanje kmalu meji na neprofesionalno. Tudi zato, ker se zaplete z Anne Coburn, Alisonino zdravnico in Jeremyjevo tesno prijateljico …

 

Nepozabno, drzno in napeto – prvi iz serije vrhunskih trilerjev o kriminalističnem inšpektorju Tomu Thornu.

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 7