Pa smo še pri tretji knjigi o inšpektorju Tomu Thornu. Žrtve so tokrat zločinci, ki so že izpuščeni iz zapora. So ti umori kaj drugačni kot tisti, ko so žrtve nedolžni ljudje? Ali so ti umori opravičljivi?

 

Založnik o knjigi

 

Žrtve, ki so same nekoč prestopile rob zakona. Morilec, ki verjame, da lahko zakon vzame v svoje roke ...

 

Samo deset dni je minilo, odkar so Douglasa Remfryja izpustili iz zapora, kjer je odslužil sedemletno kazen zaradi posilstva, in zdaj je mrtev: razgaljen na goli žimnici v neugledni hotelski sobi v severnem Londonu. Glavo mu prekriva kapuca in njegove dlani so zvezane z rjavim usnjenim pasom. Nekdo je vedel, da pride ven. Nekdo ga je hotel kaznovati po svoje. In ko najdejo naslednjega umorjenega spolnega prestopnika, je kriminalističnemu inšpektorju Tomu Thornu jasno, da ima opraviti z izprijenim, preračunljivim morilcem, ki je vzel zakon v svoje roke …

 

Pri tem pa ima Thorne še en trn v peti, in sicer moralno dilemo: ali je zločin kaj manjši, če je žrtev zločinec? Ali je pošastnost opravičljiva, če je umorjena pošast? Ali si zaradi tega Thorne manj zavzeto prizadeva, da bi odkril rešitev primera, kar je nazadnje lahko tudi nevarno?

 

Mark Billingham postaja z vsakim romanom vse boljši in boljši. Tudi tretji knjigi iz serije vrhunskih trilerjev o kriminalističnem inšpektorju Tomu Thornu se ne boste mogli upreti.

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8