Cody Mcfadyen je še en izvrsten pisec srhljivih kriminalnih romanov, ki jemljejo dih. S serijo o posebni agentki Smoky Barrett nas navdušuje in nam ne da dihati do zadnje strani knjige.

 

http://www.goodreads.com/author/show/83056.Cody_McFadyen

 

Pri nas so zaenkrat izšle štiri knjige, ki sem jih že prebral in vam jih bom tudi predstavil.

 

Prva knjiga je Senčni mož.

 

Založnik o knjigi

 

Posebna agentka Smoky Barrett je bila nekoč med najboljšimi FBI-jevimi strokovnjaki za kriminalne profile – vse dokler ji ni blaznež umoril moža in hčere. Zdaj sanjari o tem, da bi spet prijela za pištolo … in jo namerila sama nase.

 

Kaj lahko sploh še izgubi, ko pa so ji že vse vzeli?

 

Še nihče nikoli ni imel opravka s kom njemu podobnim – novo vrsto morilca, ki ga psihologi niso razumeli in ga nihče ni znal ujeti. In prav temu zlikovcu uspe, da zvabi Smoky proč od temnega roba – z edino stvarjo, ki jo lahko prepriča, da je še vredno živeti: z izzivom in nedolžnim otrokom. Ob zaporedju njegovih neizrekljivih perverznosti in umorov Smoky spet zaživi in se sooči s svojimi največjimi strahovi kot policistka, ženska, mati … in kot naslednja morilčeva žrtev.

S tem razburljivim trilerjem se roman o serijskem morilcu loteva tematike, ki se je prej še ni upal dotakniti. Psihopat, ki zlovešče poganja pripoved, je tako resničen, da boste na vsaki strani čutili, kako vas dobesedno grabi za vrat.