Novi pisec in nova serija oziroma trilogija skandinavske kriminalne produkcije. Gre za tri nadaljevanja napete srhljive kriminalne zgodbe.

 

Ko prebereš prvo knjigo, obupno iščeš nadaljevanje.

 

Prvi knjigi sta bili dostopni takoj, tretja z zaključkom zgodbe, pa je izšla kakšen mesec ali dva kasneje.

 

Založnik o knjigi

 

V parku pri vhodu na podzemno železnico najdejo mrtvega fanta. Na njegovem telesu so vidni znaki hude zlorabe. Zadevo prevzame policistka Jaenette Kihlberg. Čez nekaj dni se pojavi novo truplo. Znova fant, ki so ga pred smrtjo hudo zlorabili in ki ga v širši okolici Stockholma nihče ne pogreša. In čez nekaj dni še eno. Primer zadobi nove, širše razsežnosti, policisti pa se v pomanjkanju dokazov vrtijo v krogu in zadevi nikakor ne morejo priti do dna. Zakaj bi kdo tako grozljivo mučil otroke? Zakaj samo fante? In zakaj teh dečkov nihče ni prijavil kot pogrešanih? Policistka Jaenette Kihlberg končno za pomoč zaprosi še psihologinjo Sofio Zetterlund, ki je specialistka za pomoč otrokom, žrtvam nasilja. In izkaže se, da je vsaj ena od žrtev hodila k njej na terapijo …

Napet triler Vranje dekle, ki si zastavlja vprašanje, koliko gorja lahko človek prenese, preden tudi sam postane pošast, je prvi del vrhunske skandinavske kriminalne trilogije.

 

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8