-  Harry Bosch – nekdanji kriminalist losengelske policije se vrača

 

-  Klic žene bivšega sodelavca, ki je umrl zaradi zastoja srca. Ona sumi, da ga je nekdo umoril

 

-    Vzporedna zgodba Agentke FBI, Rachel Walling, ki izve, da je Pesnik še vedno živ in da očitno nadaljuje svoje nedokončano delo

 

-    Harry Bosch na lastno roko preiskuje primer

 

-    Bosta Harry Bosch in Rachel Walling združila moči, da ujameta Pesnika?

 

-    Bosta oba izvlekla živo glavo?

 

Izredno zanimiv triler, ki ti ne da, da bi prekinil z branjem, dokler ti v postelji knjiga ne pade na glavo.

 

 

Založnik o knjigi

Agentka FBI, Rachel Walling, prejme klic, ki ga je čakala leta. Izve, da se je vrnil Pesnik - serijski morilec, ki je v svoje gnusne zločine tkal verze in s katerim naj bi FBI opravil že pred leti. Rachel Pesnika ni nikoli pozabila - in očitno tudi on ni pozabil nje. Izkaže se, da je samo čakal na pravi trenutek.



Klic prejme tudi nekdanji detektiv Harry Bosch. Pokliče ga žena nedavno umrlega sodelavca. Ta naj bi umrl naravne smrti, a žena želi ponovno preiskavo. Bosch v mapah sodelavca najde povezavo z lovom na Pesnika, začne raziskovati in zabrede v grozljivo, osupljivo situacijo.



Tako se začne najprivlačnejši, najgrozljivejši in najbolj mojstrsko napisan roman Michaela Connellyja. Ožine združijo Harryja Boscha ter Rachel Walling na poti do najokrutnejšega in najbolj genialnega morilca v zgodovini Los Angelesa. Sledijo napeti dogodki, ki ju popeljejo v neprijazne puščave v Nevadi, do bleščečih avenij Las Vegasa ter najtemačnejših kotičkov Los Angelesa.

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8