ZAKAJ SEM ZAMRZNIL SVOJO VOLILNO PRAVICO?

 

Za enkrat  s tem mislim na OBČINSKO VOLILNO PRAVICO. Včasih sem zelo veliko spremljal politiko, ampak v zadnjem času se temu poskušam izogibati. ZAKAJ? Ker imam poln kufer te politike, politikov in politikantstva nasploh.

 

Včasih sem redno bral Dnevnik, Delo, včasih Slovenske novice, kdaj pa kdaj Večer ali kak drugi dnevni časopis. Potem sem komaj čakal petek, ko je bila v prodaji Mladina. Priznam, da sem bolj usmerjen v levo stran politike, ampak poznam tudi kakšnega dobrega desno usmerjenega politika. Vem pa to, da nikakor ne bi mogel brati kakšnih res desno usmerjenih revij, ki se stalno ukvarjajo z našim prvim predsednikom MK in povezavami z njim. Res je, da je Mladina bolj levo usmerjen časopis, ampak v njej ima svoj prostor (vsaj eno stran) tudi desni pogled (Bernard) na dogodke v Sloveniji. Ampak pustimo to za kdaj drugič.

 

No v zadnjem času, recimo v  zadnjih pol leta, pa tem stvarem, v svojem življenju, ne dajem več take veljave. Sicer preberem Slovenske novice, ampak saj vemo, da so v njih le več ali manj trači in osebne tragedije ljudi. No najde se tudi kakšna politična kolumna, kot je na primer ob ponedeljkih, ko pametnikuje bivši politik, ki je imel škarje in platno, ampak je zvil rep med noge, odstopil in sedaj prodaja pamet zdajšnjim oblastnikom.  Najbolj mi gredo na živce ljudje, ki samo kritizirajo, ne podajo pa nekih alternativ oziroma rešitev. Jaz če že kritiziram, poskušam vsaj povedati oziroma nakazati rešitev problema oziroma predstaviti svojo alternativo.

 

No in tako sem več ali manj nehal brati bolj resne dnevne časopise, od revij pa raje vzamem kakšno bolj lahko tračarsko čtivo. Priznam, da sem zelo malo spremljal, tako državnozborske, kot tudi občinske volitve, oziroma soočenja pred volitvami. Nekako se mi ni ljubilo s tem ukvarjat, pa tudi slabe volje ni bilo.  Brezbvezno mi je gledati in poslušati pametnikovanje politikov in kvazi politikov, medsebojno ob obračunavanje in poveličevanje njihovih tako imenovanih programov, za naš boljši jutri.

 

Seveda sem pri sebi že oblikoval neko mnenje, koga bom volil, na državnozborskih volitvah in sem potem svojo državljansko pravico in dolžnost tudi udejanil.

 

Ko pa so prišle na vrsto občinske volitve, me je vse minilo. Prvo kot prvo me je ujezilo to, da imamo enormno število občin, 212, če se ne motim. Drugo kot drugo, pa je bilo v naši občini ogromno kandidatov za udoben županski stolček in nekako se je že vnaprej vedelo, kdo bo zmagal.

 

Redko se zgodi, da ne izpolnim svoje volilne pravice, ampak tokrat je zavestno nisem izpolnil, ker enostavno nisem našel svojega pravega kandidata. Ta ki je bil izvoljen ima preveč kriminalnega bremena na sebi, ostali pa mi nekako niso bili všeč.

 

Zelo sem razočaran, da ljudje volijo ljudi, ki so obremenjeni s kriminalnimi obtožbami, katere seveda vsi po vrsti zanikajo in valijo krivdo na politiko, oziroma na politično ozadje teh obtožb.

 

Čas bi bil, da se nekaj spremeni na tem.

 

Prvo kot prvo bi bilo po mojem skromnem mnenju močno zmanjšati število občin, tako, da bi lahko bila občina le tista, ki bi imela vsaj 5 ali 10.000 duš, brez izjeme. S tem bi se močno zmanjšal uradniški aparat in obenem bi imeli več kakovostnejših županskih kandidatov in zelo veliko bi privarčevali pri državnih financah.

 

Drugo kot drugo pa bi bilo potrebno ob prijavi za župansko funkcijo podati izpisek oziroma potrdilo o nekaznovanosti in da zoper kandidata ne poteka noben uradno pregonljiv sodni postopek. Tako, da bi imeli samo »čiste« kandidate za župane.

 

Dokler se te stvari ne bodo spremenile, bom zamrznil svojo volilno pravico.

 

Vse osebe, imena in institucije so izmišljena plod moje domišljije, tako da je  vsaka podobnost z resničnimi osebami, imeni in institucijami zgolj naključna.

 

mike1968 - ZAMRZNITEV VOLILNE PRAVICE

ZAKAJ SEM ZAMRZNIL SVOJO VOLILNO PRAVICO?   Za enkrat  s