Gre za moj zapis z Aprila 2011.

Spoznaš osebo, se mogoče zaljubiš v njo ali pa tudi ne. Mogoče iščeš človeka s katerim misliš, da bi se lahko ujel, da bi z njim živel, da bi z njim ustvarjal, da mogoče ne bi bil sam. Mogoče pa gledaš samo zunanjost ali gledaš samo skupne hobije, interese ali pa gledaš celo premoženjsko stanje.



Kako vedeti katera oseba je prava zate? Kako lahko to veš recimo po prvem randiju? Kako lahko to veš po enemu tednu? Enemu mesecu? Enemu letu? Lahko se zgodi, da veš že po eni minuti. No pretiravam. Po eni uri. Ma neeeeeeee. Po prvem randiju? Ja mogoče pa ja. Po enemu mesecu? Ja mogoče pa lahko že malo veš kako se bo zgodba zapletla ali razpletla.

 

Potem s to osebo, za katero misliš, da ustreza kriteriju prave osebe, ki ti je najbliže zgoraj naštetih kriterijev, prespiš prvo noč. No mogoče na začetku samo kakšno urico. Pa še ne moreš vedeti, da je prava. Lahko samo vidiš, po prvem sexu, če se v teh stvareh ujameta. Potem prespiš s to osebo za vikend. No tu že imaš lahko malo občutka kako pa bi bilo s to osebo, vsaj približno, živeti. Spoznaš vsaj kakšno navado, če seveda ne blefira, kar je seveda še mogoče. No potem odideta s to osebo skupaj na eno tedenski oddih. No tu jo p že malo bolje spoznaš. Če je prej blefirala, se tu lahko že malo pokaže tista prava oseba oziroma njene navade. Takrat že lahko vidiš ali ustreza tvojim "kriterijem". Potem,če ti oseba ustreza, pa že pričneš razmišljat o tem, da se preseliš k tej osebi ali ona k tebi. No tu pa ni več blefiranja ali pač je ali ni. Tudi po vsem tem času je še lahko malo blefiranja. Ampak to boš spoznal najkasneje takrat, ko se boš poročil. Takrat pa te maske odpadejo. Govorim iz svojih lastnih izkušenj.

Kaj pa če bi uzakonili, da se poročiš recimo za dve, tri ali največ pet let in potem, ko mine ta doba, prevetriš dosedanje skupno življenje in vidiš ali je to ta oseba, ki jo želiš ali je to oseba s katero želiš preživeti vse svoje življenje? Ali je enostavno to to ali ni?

Če je vse OK, podaljšaš še za enako dobo. Če pa ni, potem pa se tej osebi zahvališ za vse dobro in slabo ter greš iskat novo osebo, mogoče po novih "kriterijih".

 

Ne bi bilo slabo a ne?

mike1968 - PARTNER ZA VEDNO?

Spoznaš osebo, se mogoče zaljubiš v njo ali pa tudi ne. Mogoče iščeš č