Pišem o tako imenovanem incidentu na cestninski postaji Dane pri Sežani, ki se je zgodil soboto ponoči. DARS-ovi nadzorniki so ustavili vozilo ruskih registrskih številk in ker niso imeli Vinjete, so morali kupiti novo Vinjeto in ob tem bi morali plačati še dokaj visoko kazen 300EUR. Vinjeto so kupili, kazen pa niso hoteli plačati in pričeli so bivakirati blizu cestninske postaje, kar na vozišču AC.

 

Ob tem so povedali, da ne bodo nikoli več prišli v Slovenijo in da je to grozna država z nerazumnimi kaznimi. Danes, po treh dneh, so kazen le plačali in odpotovali nazaj v Rusijo.

 

Zakaj pišem o tem, oziroma zakaj bi rad izrazil svoje mnenje?

 

Prvo kot prvo se mi zdi kazen res absurdno velika. Sama tedenska Vinjeta stane 30 EUR, kazen pa je 300 EUR, kar je 10 x več. Ja res je. Če storiš prekršek, je potrebno plačati kazen. Tudi jaz sem jo. Ampak. Tudi jaz sem bil kar nekaj časa v uniformi in sem bil tako imenovani represivni organ. Ampak imel sem tudi DISKRECIJSKO PRAVICO. Ki pa pomeni to, da na kraju prekrška, preučiš vse vidike prekrška in se potem odločiš, ali boš nekoga kaznoval ali samo opozoril. Gre se predvsem za to, da v nekaterih primerih pač opozorilo zaleže bolj kot kakršna koli kazen. Se pravi, da je potrebno biti elastičen pri teh zadevah.

 

Moje mnenje je, da bi se lahko zadeva tudi drugače končala. Mogoče samo z opozorilom. Seveda nimam podatka o tem, kako je potekala konverzacija med kršiteljem in med uslužbencem DARSA in kakšno politiko imajo nadzorniki oziroma kakšna so navodila njihovih nadrejenih. Ali se kaznuje vse po vrsti ali pa je možna tudi kakšna blažja sankcija.

 

Menim, da bi lahko v tem, oziroma tudi v kakšnem drugem primeru DARSOVI nadzorniki lahko ravnali drugače. Na žalost pa so ti »nesrečni« RUSI domov odpeljali bes in gnev nad našo lepo SLOVENIJO.

 

 

mike1968 - OBČUTEK JE VAŽEN

Pišem o tako imenovanem incidentu na cestninski postaji Dane pri Sežani, ki