Zelo rad berem biografske, avtobiografske oziroma življenjske zgodbe uspešnih ljudi. Med njimi je vsekakor Bear Grylls, ki nam predstavi svojo zelo zanimivo in atraktivno življenjsko zgodbo.  

Založniki o knjigi 

Bear Grylls, pustolovec, nekdanji pripadnik posebne vojaške enote SAS in voditelj resničnostne oddaje Neverjetno preživetje, je človek, ki premika meje. Odrasel je na otoku Wight, kjer ga je oče že pri mladih letih naučil jadrati in plezati. Kot najstnik je raziskoval gore in borilne veščine, med študijem pa opravil naporen izbor za pripadnike SAS, ki ga je prignal do skrajnih meja telesne in umske vzdržljivosti. Nato si je v strašni padalski nesreči v Afriki poškodoval hrbet. Nihče ni vedel, ali bo lahko še kdaj hodil. Vendar je samo osemnajst mesecev pozneje – pri triindvajsetih letih – in povsem v nasprotju s pričakovanji zdravnikov postal eden najmlajših plezalcev, ki so se vzpeli na Everest.
Bear Grylls v knjigi Blato, znoj in solze predstavi svojo življenjsko zgodbo, pripoveduje o svojih dosežkih in razkriva svojo vero. Zanimiva, ganljiva in izjemno zabavna knjiga – obvezno branje za adrenalinske navdušence, pa tudi za zapečkarje.

 

Moj komentar

 

Življenjska zgodba nekdanjega pripadnika britanske vojaške enote SAS in voditelja oddaje Neverjetno preživetje. Že v mladosti zelo AKTIVEN, v mladosti plezal, hodil v gore in se ukvarjal z BORILNIMI VEŠČINAMI. Med ŠTUDIJEM opravljal IZBOR ZA PRIPADNIKA SAS. V padalski nesreči si je poškodoval hrbet.

 

Je vztrajen, osvojil je MONT EVEREST in opravil TEČAJ za pripadnike FRANCOSKE LEGIJE.

 

ODLIČNA ZGODBA, ZANIMIVA IN ZABAVNA

 

OCENA: od 1 do 10 = 7