James Patterson je eden izmed naj plodovitejših pisateljev kriminalnih zgodb. Kot boste la videli v naslednjih zapisih je njegovih knjig malo morje. Je odličen pisatelj in njegove zgodbe te pritegnejo tako, da knjigo zelo težko odložiš. Kaj lahko pa se ti zgodi, da prebereš njegovo knjigo na en mah.

 

Na wikipedii si lahko pogledate njegov življenjepis:

https://sl.wikipedia.org/wiki/James_Patterson .

 

 

Najprej vam bom predstavil prvo knjigo iz njegove zbirke »KLUB PREISKOVALK UMOROV«, kjer je v glavni vlogi inšpektorica in glavna preiskovalka umorov v San Franciscu, Lindsay Boxer.

 

Knjige so po vrsti, ker ob vsaki posamezni zgodbi, lahko spremljamo tudi življenjsko zgodbo vseh članic tega KLUBA.

 

 

Založnik o knjigi

Štiri ženske – štiri prijateljice – se odločijo ustaviti morilca mladoporočencev v San Franciscu. Vsaka od njih je strokovnjakinja na svojem področju, vsaka doda svoj košček znanja pri reševanju primerov – vodi jih Lindsay Boxer, inšpektorica in glavna preiskovalka na oddelku za umore pri sanfranciški policiji, pomagajo pa ji še Claire Washburn, temnopolta strokovnjakinja mestne sodne medicine, Jill Bernhardt, pomočnica okrožnega tožilca, in Cindy Thomas, novinarka pri časopisu Chronicle, odgovorna za poročanje o zločinih.


Trije poročni pari so ubiti v štiriindvajsetih urah po slovesnem dogodku. Nobene sledi ni. Samo indici, ki ne vodijo nikamor. Ko se uradna preiskava znajde v slepi ulici, štiri prijateljice korak za korakom, mimo svojih nadrejenih, politike in birokracije, iščejo rešitev. Čas neusmiljeno teče, mesto je prestrašeno in zahteva razrešitev v strahu pred novimi umori. Kaj ta obsedenec sploh hoče? A Lindsay se zdi, da pozna odgovor.

Prvi umor je prva knjiga iz zbirke Klub preiskovalk umorov, ki začenja novo serijo forenzičnih trilerjev. Je prava drama, v kateri ne manjka čustvenega naboja in presenetljive akcije.

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 7