Pa smo že pri drugi uspešnici iz zbirke »KLUBA PREISKOVALK UMOROV«, odličnega Jamesa Pattersona.

 

Že njegova prva knjiga iz te zbirke me je navdušila, tako, da bom zagotovo prebral vse njegove knjige, izdane v Sloveniji.

 

 Založnik o knjigi:

 

Na stopnicah cerkve v San Franciscu je brutalno ustreljena komaj enajstletna deklica, članica otroškega pevskega zbora. Zdi se, da je žrtev naključna, a ko ji sledi druga, se inšpektorica Lindsay Boxer odloči, da je čas za posvet s prijateljicami: Jill Bernhardt, pomočnico okrožnega tožilca, Cindy Thomas, novinarko, in Claire Washburn, strokovnjakinjo sodne medicine.



Umori si kar sledijo, a motiv zanje ostaja neznan. Njihova edina skupna točka je znak Himere, grške mitološke pošasti z levjo glavo, kozjim trupom in kačjim repom, ki se pojavlja na kraju zločinov kot storilčev podpis. Vse več na novo odkritih indicev spodbudi celo sum, da je morilec iz vrst policije. In ko se že zdi, da je primer rešen ter morilec mrtev, se pokažeta neverjetna širina in moč sovraštva, ki sta gnala spretnega zločinca, in primer se spremeni v osebni obračun med inšpektorico Lindsay in morilcem. Njegovo končno in do zadnjega trenutka nepredvidljivo dejanje šokira vse. 

Tudi v drugi knjigi se James Patterson izkaže za resničnega mojstra zapletenih in kot se sprva zdi nerazrešljivih zločinov. A inšpektorica Lindsay Boxer gre vedno do konca.

 

  

 

OCENA: od 1 do 10 = 7