Pa smo pri zadnji knjigi (za enkrat) iz serije Kluba preiskovalk umorov.  Gre za še en presežek Jamesa Pattersona. Čakata nas še dve knjigi, ki pa bosta na svojo predstavitev še nekaj časa počakali, ker namreč pišem po vrstnem redu branja knjig.

Založnik o knjigi

12. žrtev je najbolj nenavadna, napeta in hkrati pretresljiva zgodba iz serije Klub preiskovalk umorov.

Narednica Lindsay Boxer je rodila čudovito dojenčico. Toda že po prvem tednu s svojo novorojenko se mora vrniti na delo in razrešiti dva največja primera v svoji karieri.

Sanfranciški detektivi tavajo v temi – glavni osumljenec za umor modne oblikovalke je nogometni superzvezdnik, zoper katerega pa nimajo dokazov, ker njeno truplo ponoči skrivnostno izgine iz mrtvašnice. Pri Lindsayjinem partnerju se oglasi čudaški profesor književnosti, ki je prepričan, da je sanjal umor, ki se še bo zgodil. Lindsay in njen partner njegovih preroških sanj sprva ne jemljeta resno, ko pa ju pokličejo zaradi streljanja, se izkaže, da kraj zločina do podrobnosti ustreza profesorjevi zgodbi.

Lindsay nima veliko časa, da prepreči nove umore. Ko pa njena dojenčica zboli, mora nenadoma sprejeti najpomembnejšo odločitev svojega življenja.

 

OCENA: od 1 do 10 = 7