Gre za eno od zadnjih izdanih knjig Jamesa Pattersona prevedenih v slovenski jezik. Če sem pravilno prištel sem jih od Pattersona prebral že 42. Še 4 pa bom predstavil v nadaljevanju.

Revni študent  slikarstva Matthew Bannon nekega dne na železniški postaji  v New Yorku, v omarici najde zdravniško torbo z diamanti. Ruska mafija se zapodi za njim. Matthew pobegne s svojo ljubeznijo, profesorico na slikarski fakulteti.

 

Na poti ji razkrije kaj je našel in razkrije svojo pravo identiteto. Začne se boj z diamante in za preživetje, kajti ruska mafija za njim pošlje dva najboljša morilca : Duha in Marto Krall.

 

Napeta zgodba od začetka do konca, z pomembnim preobratom nekje na sredini knjige.

 

 

Založnik o knjigi:

 

Revni študent slikarstva Matthew Bannon med kaotičnim terorističnim napadom na glavni železniški postaji v New Yorku najde torbo, polno diamantov. Z diamanti bi si lahko zagotovil bogato in brezskrbno življenje, toda že naslednji dan postane glavna tarča mednarodnega Diamantnega sindikata in ruske mafije, ki pogrešata svoje diamante. Z dekletom še isti dan zbežita v Evropo, da bi čimprej prodala diamante, a na sledi sta jima kar dva mafijska plačanca – skrivnostni Duh, morilec z mehkim srcem, in Duhova krvi željna tekmica, zloglasna Marta Krall. Toda nekdanji marinec Matthew se izkaže za precej trd oreh ...

 

OCENA: od 1 do 10 = 8