Zdaj lahko rečem, da bom napisal nekaj pozitivnega o RTV Slovenija.

 

Vem, da se mnogo ljudi pritožuje, češ, da je program RTV Slovenija, brezvezen, dolgočasen, da ni nobene dobre oddaje, da ni dobrih filmov in tako dalje.

 

Ja, lahko bi se strinjal z mnogimi takimi mnenji. Tudi jaz sem se kdaj pritoževal nad programov RTV Slovenija in nad različnimi voditelji, ki so mi šli zelo na živce.

 

Tako, kot je v navadi našega reprezentančnega nogometnega selektorja Srečka, bom rekel, ABSOLUTNO, ima marsikdo prav.

 

ABSOLUTNO gre meni osebno in verjamem, da še mnogim drugim na živce kakšna oddaja (vsakodnevni Hidak npr.), pa kakšen kviz (Vem npr.).

 

Ima pa RTV Slovenija marsikatero dobro oddajo. Pa naj si bodo to poročila ob 19ih ali pa odmevi po 22ti uri.

 

Zakaj so mnogim, tudi meni, bolj všeč informativne oddaje na RTV Slovenija?

 

Zato ker niso tako senzionalistične. Ker ne »nabijajo« vsepovprek in iščejo samo neke drame, temveč se posvetijo vsem temam, ki zanimajo mnogo ljudi.

 

Poleg tega pa so tudi voditelji teh informativnih oddaj na RTV Slovenija, roko na srce, mnogo boljši.

 

Potem so to še različne druge oddaje, kot je Tarča, Globus, Tednik in še druge.

 

Potem je meni zelo všeč pogovorna oddaj, ki jo vodi Vesna Milek. Resnično dobra oddaja z zanimivimi gosti. Oddaje Miše Molk si še nisem ogledal, pa niti ne vem ali imam željo za to.

 

Potem je tu Polnočni klub. Včasih izredno zanimiv z zelo zanimivimi gosti, kjer se da izvedeti mnogo novega.

 

Šport je itak zelo pomemben dejavnik na RTV Slovenija, saj si z veseljem ogledam več športnih prenosov na II. Programu RTV Slovenija. Mogoče jih je premalo, mogoče bi lahko spet prenašali dirke Formule 1, ampak imamo kar pač imamo. Seveda imamo na razpolago še mnogo športnih programov na kabelski televiziji, tako, da so zadovoljeni vsi gledalci, ljubitelji mnogih različnih športov.

 

Seveda je spremljanje nogometnih reprezentančnih tekem na RTV  Slovenija zelo pomembno, saj si lahko praktično vsak človek to tekmo ogleda tudi, če nima kabelskega programa. 

Marsikomu gre na živce Ivo, starosta nogometnih in rokometnih prenosov na RTV Slovenija. 

 

Moram reči, da se, ko sedi Ivo pred mikrofonom ob kakšni nogometni tekmi, velikokrat nasmejim. Pa niti ne njemu, bolj komentatorjem na spletni strani rtvslo.si, ko se norčujejo iz njega in iz njegovih znamenitih komentarjev : »Po moji uri je še…do konca«, »Kaj piskata Španca« in njegov znameniti KRIK ob kakšni "zreli" priložnosti...itd itd.

 

Res me nasmejijo. 

 

Da ne omenjam dr. Andreja Stareta, ki nas navdušuje s svojimi »STARIZMI« ob komentiranju različnih športnih dogodkov od smučarskih skokov, poletov, do atletike in nogometa.  No dr. Stare mi je mnogo bolj všečen kot komentator nogometne tekme, kot prej omenjeni Ivo.

 

Mogoče bi lahko RTV Slovenija prevzela tudi dirke MOTO GP, ker na kanalu A so prenosi čedalje bolj moreči, če ne že zaradi voditeljev, pa zaradi blokov reklam med dirko, ki ti pokvarijo ves užitek spremljanja dirke.

 

Kaj je še dobrega na programu RTV Slovenija?

 

Jaz sem zelo navdušen nad filmi na RTV Slovenija.

 

Zakaj?

 

Ker je zelo pester izbor dobrih ne komercialnih filmov iz različnih držav. Ne gre samo za filme ameriške produkcije, gre za nemške filme, italijanske, francoske, češke, izraelske, bosanske, finske, švedske filme in filme iz drugih držav.

 

Ti filmi so izredno dobri.

 

Poleg tega gre za zelo različne zvrsti. Ne gre samo za akcije, kriminalke, srhljivke in komedije, kar se skoraj vedno vrti na komercialkah. Gre za odlične zgodbe, drame, ljubezenske zgodbe, resničnostne zgodbe.

 

Gre tudi za starejše filme. Ravno včeraj sem si pogledal odličen film na RTV Slovenija I. Film iz leta 1957, Dvanajst jeznih mož s Henryem Fondo v eni izmed glavnih vlog. Odličen film.

 

In kaj je še prednost filmov, ki jih vrtijo na RTV Slovenija?

 

Filmi nimajo reklam! Oziroma če so, so pa te zelo kratke.

 

NEPRECENLJIVO, da te med užitkom gledanja filma, ne posiljujejo z neskončno dolgimi reklamnimi bloki.

 

Na komercialkah pa lahko iz dneva v dan, iz meseca v mesec, iz leta v leto gledamo ene in iste filme. Ne bom se zlagal, če bom rekel, da so bili nekateri filmi v zadnjih letih vsaj 10 x na sporedu na določeni komercialni televiziji.

 

 

GROZLJIVO!

 

To je pač cena ameriške produkcije, ki ponavadi stoji za takšnimi komercialnimi postajami.

 

Ob tem bi omenil še Hrvaško radio televizijo, ki tudi velikokrat predvaja odlične filme na svojem I. ali II. Programu, seveda brez reklamnih blokov.

 

 

Potem so tu še zelo dobre nadaljevanke na RTV Slovenija v Soboto ali v Nedeljo zvečer.

 

Zelo me je navdušila nadaljevanka PREVARA in komaj čakam drugo sezono.

 

Malo pa so me razočarale spremembe mladinske oddaje MALE SIVE CELICE. Ni bilo potrebnih sprememb. Gospod Pavle RAVNOHRIB je bil odličen voditelj. Zadnjič sem slučajno ujel novo sceno te oddaje in novega voditelja in moram reči, da me ni navdušil.

 

Včasih je bilo veliko razvedrilnih dobrih oddaj. Kdo se ne spomni Maria in njegove Spet doma in spet spet doma, Mario, ZOOM in še kakšne.

 

Potem pa odlične oddaje MOJA SLOVENIJA pod vodstvom Maria, ki je mene in mojo drago navduševala.

 

Sedaj imam dokaj dobro oddajo VSE JE MOGOČE, ki jo vodi zelo glasni, vpijoči voditelj Bojan Emeršič.

 

Oddaje je dobra, ampak preveč kričoča in z gosti, ki se venomer ponavljajo…ISTI…ISTI…ISTI…ISTI…

 

 

RTV Slovenija vse pohvale!