Še en  zapis z Aprila 2011.

 

Star sem bil 43 let in sem bil tik pred odločitvijo, no odločitev je že nekaj let zorela v meni, da zapustim svojo takratno soprogo.

 

Razmišljal sem, kaj me potem čaka pri teh letih? Kaj mi je storiti? Kaj človek stori? Kaj če človek ugotovi, da je mogoče zašel, da se je mogoče napačno odločil, da je zgrešil, da enostavno TO NI TO?

 

Kaj pa sedaj? Preživel si že recimo najmanj polovico svojega življenja. Pred sabo imaš še najmanj 20 let ali 30 let,  dokaj kvalitetnega življenja. Aktivnega življenja, lahko rečemo tudi seksualno-aktivnega življenja. Kaj storiti v taki situaciji? Ali se prepustiti toku življenja, življenja v katerem nisi SREČEN, nisi ZADOVOLJEN (v obeh naglasih). Nisi to kar si nekoč bil. Nimaš več nobenih CILJEV, vsaj ne skupaj s partnerjem.

 

Ali je nabolje obrniti ploščo, nekaj spremeniti, poiskati sorodno dušo? Enostavno poiskati SREČO, da boš lahko srečen vsaj še tistih 20 let dokaj kvalitetnega življenja.

Prepričan sem, da je za vsakega človeka na svetu nekdo, ki je njegova sorodna duša. Lahko je ta človek nekje na drugem koncu sveta, mogoče na isti celini, mogoče v isti državi, mogoče pa je celo v njegovi neposredni bližini, na dosegu roke.

Seveda pa ni vse odvisno od tebe. Odvisno je tudi od tvoje sorodne duše, ki bo po vsej verjetnosti tudi sama začutila tebe, da si ti njena sorodna duša.

Ogromno število ljudi, ki so po 20 ali celo 30 letih življenja naposled le ugotovili, da TO PA NI TO, da enostavno njihov partner ni tisti tapravi, da ni tista njegova sorodna duša. Nekateri so potem le našli svojo sorodno dušo, mogoče ne v prvem poskusu. Mogoče v drugem, tretjem ali celo v desetem poskusu. Lahko pa da nikoli.

 

 In tako, kot smo brali v PRAVLJICAH o princih in princesah, SO ŽIVELI SREČNO DO KONCA SVOJIH DNI.

Piše se leto 2014. Ja našel sem sorodno dušo. In sedaj vem, zakaj sem trpel toliko let zakona.Vsaka stvar se zgodi z nekim namenom in vem, da se je tudi meni.

Bilo je vredno potrpeti in čakati na mojo sorodno dušo s katero upam, da bom živel do konca svojih dni, pa za to ne rabim prstana :)

mike1968 - SORODNA DUŠA

Razmišljal sem, kaj me potem čaka pri teh letih? Kaj mi je storiti? Ka