Ko v zadnjih dneh spremljamo dogodke iz Severne Koreje in nastope KIM DŽONG UN, ko so Severni Korejci opravili preizkus z VODIKOVO BOMBO, večkrat pomislimo na zelo revno prebivalstvo, ki živi samo za golo preživetje.

Gre za še eno od zelo pretresljivih zgodb iz Severne Koreje, kjer življenje »navadnih ljudi« ni vredno počenega groša.


V tej knjigi lahko spremljamo zgodbo mladega Severnokorejca Šina Dong-hjuka ,rojenega v taborišču št. 14, ki je že od majhnih nog navajen bednega življenja, kjer morajo otroci brskati po kravjekih in konjskih figah, da zaužijejo nekaj »hrane« in kjer otroci ovajajo svoje starše, da bi preživeli.


Dnevno izvajajo javne usmrtitve in nihče, pa naj si bo še kako visok predstavnik države ni varen pred trdo roko »velikega vodje«.

 Ko gledamo razne dokumentarce in prispevke lahko opazimo, da ni niti enega debelega človeka, razen seveda KIM DŽONG UNA, ki uživa v razkošju, medtem ko »navadni ljudje« umirajo od lakote.

Ne vem kaj počne svetovna javnost in politiki, da bi osvobodili severne Korejce te blazne tragedije. Sami si tega ne upajo, ker te lahko tudi najbližji sorodnik »zatoži«, tako kot je to storil glavni junak te zgodbe.

Ob teh zgodbah spoznaš, da sta  bil Husein in Gadafi otročička proti KIM DŽONG UNU.

Nekaj internetnih povezav o knjigi:

http://siol.net/novice/svet/groza-taborisca-14-gledal-usmrtitev-mame-in-brata-410155

http://www.bukla.si/?action=books&book_id=16072

http://www.24ur.com/novice/svet/sekali-so-mu-prste-obesili-mamo-grozljiva-izpoved-ubeznika-iz-severnokorejskega-taborisca.html

http://www.rtvslo.si/svet/grozljive-podrobnosti-zivljenja-v-taboriscih-severne-koreje/284017

 

OCENA: od 1 do 10 = 8